Singura facultate de antreprenoriat acreditată din România, The Entrepreneurship Academy (EA) primește prima generație de studenți antreprenori în toamna acestui an.

Alături de cursurile cu experți din mediul de business și stagiile de practică anuale în străinătate, studenții vor opera, în echipe, afaceri reale.

În parteneriat cu Team Academy din Olanda, EA aduce în Romania un model educațional implementat și în Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru cu rezultate impresionante: peste 91% dintre absolvenții acestui model educațional au un loc de muncă în primele 6 luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani după absolvire.

Departe de a fi o noutate, sistemul universitar romanesc întâmpină dificultăți în a pregăti studenții pentru a practica profesia pe care și-o doresc, pe o piață a forței de muncă care anul asta a înregistrat 5 milioane de șomeri tineri la nivelul UE. Mai mult, estimările OECD susțin o creștere a tendinței pieței spre antreprenoriat și self-employment, scenariu preferat și de 51% dintre europenii cu vârste între 15-24 de ani.  The Entrepreneurship Academy oferă alternativă viabilă și solidă pentru tinerii cu potențial antreprenorial din România. Abordare de lucru inovativă EA (The Entrepreneurship Academy) nu este o simplă facultate, ea le oferă studenților o adevărată experiență de învățare, dezvoltare și adaptare la nou și la imprevizibil. Pe parcursul celor 4 ani de studiu își vor împărți timpul între cursuri teoretice într-un program de administrarea a afacerilor (marketing, economie, management, vânzări), și practică dedicată pentru a crea și dezvolta, sub îndrumarea unor antreprenori de succes, companii reale – pentru a dezvolta noi produse și servicii, pentru a face vizite la alte companii și la clienți. La acestea se adaugă și stagiile anuale de practică în străinătate în Amsterdam, Silicon Valley și într-o piață emergentă.

Ce este foarte important este că studenții EA vor fi mult mai conectați la realitate, iar la finalul universității vor avea propria lor companie deja înfiintătă și un set de abilități ce nu pot fi dezvoltate doar în sălile de curs clasice: atitudine antreprenorială, responsabilitate și capacitatea de a schimba lucrurile și lumea.

Susținători

Fondată în România de un consorțiu de organizații: Maastricht School of Management, Grupul Educativa, Universitatea Alternativă și Team Academy International, cu sprijinul ING, EA-The Entrepreneurship Academy se bucura și de sprijinul mediului de afaceri din România, fiind o opțiune puternică de studiu în Romania pentru tinerii cu ambiții, inițiativă și spirit antreprenorial.

Perioada de aplicații pentru anul universitar 2016-2017 s-a deschis în luna ianuarie printr-o serie de evenimente, numite BootDay, în care liceeni din an terminal din toată țara și din clasele a 11-a, participă la o simulare de o zi de antreprenoriat cu profesorii facultății și antreprenori de succes.

Pentru aplicații și detalii complete puteți accesa: http://www.entrepreneurship-academy.ro/

Articol preluat de pe http://www.entrepreneurship-academy.ro/blog/.